General

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2012 εργάστηκε ως εκπαιδευτής στα πλαίσια του προγράμματος «διαπολιτισμική επιμόρφωση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα», που υλοποίησε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου από κοινού με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΚΕΚ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ). Από τον Ιανουάριο του 2010 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού όπου παραδίδει σεμινάρια ελληνικής, ευρωπαϊκής και οθωμανικής ιστορίας και επιβλέπει πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών στα αντικείμενα της ιστορίας, της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνιολογίας. Επίσης από το Σεπτέμβρη του 2012 διδάσκει το μάθημα ‘Ανθρώπινες Σχέσεις κι Επικοινωνία’ στο ΙΕΚ της Μεταμόρφωσης. Τέλος, έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 130 ωρών στην επιμόρφωση εκπαιδευτών ενηλίκων.

Ανακοινώσεις σε συνέδρια

  • ‘Nationalist Ideology, Explanative and Normative functions of a modern concept’, συνέδριο V Annual Postgraduate Colloquium, Centre for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies, University of Birmingham (2003 Μάιος).
  • ‘Ion Dragoumis and the Greek propaganda during the Macedonian struggle’, συνέδριο 2004 Graduate Research Colloquium, Selwyn College, University of Cambridge (Ιούνιος 2004).

Δημοσιεύσεις

‘Η κρυφή γοητεία της Μακεδονίας’, περ. Ο Πολίτης, Σεπτέμβρης 2007, τ. 158.

 Άρθρα που έχουν κατατεθεί για δημοσίευση

  • ‘Ion Dragoumis and ‘Machiavelli’: Armed struggle, Hellenization and propaganda in Macedonia and Thrace (1903-1908)’.
  • ‘The ‘saint-Stefan syndrome’: Ion Dragoumis on ‘panslavism’ and revolution in Macedonia’. Άρθροστοτελικόστάδιοσυγγραφής: ‘Ion Dragoumis and the plasticity of nationalism (1903-1913)’.

Τα κύρια ενδιαφέροντά του εντοπίζονται στα πεδία της Ιστορικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Θεωρίας, της Ιστορίας των Πολιτικών Ιδεών, των Θεωριών του Εθνικισμού και της Νεωτερικότητας και στην Βαλκανική και Οθωμανική Ιστορία.

 


Επικοινωνία: mkaliakatsos@gmail.com

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

logo1logo2logo3logo4logo1